Antagen

VÄLKOMMEN till Sjödalsgymnasiet!

Vi är glada att du har valt Sjödalsgymnasiet för dina gymnasiestudier! Hoppas att du kommer att trivas här!

När börjar jag?

Onsdag den 16 augusti 2017
kl. 8.30
Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet
kl.9.00
El- och energiprogrammet, Ekonomiprogrammet, Handelsprogrammet, Hantverksprogrammet (frisör) och Teknikprogrammet.
kl.9.30
Språkintroduktion och Yrkesintroduktion

Var ska jag vara när jag börjar?

Först är det en gemensam samling i aulan som finns på bottenplan i TK-huset, Paradistorget 16 (samma hus som Folktandvården).
Efter samlingen tar din mentor med sig dig och den nya klassen till ett klassrum. Under onsdagen den 16:e kommer du att lära känna din nya skola, personal och nya kamrater. Onsdag, torsdag eller fredag kommer du också att ha välkomstsamtal med din mentor. Du kommer att få information om tider för samtalet och annat du behöver information om under onsdagen (16/8).

Om du av någon anledning inte har möjlighet att vara med på den gemensamma samlingen på onsdagen är det viktigt att du kontaktar skolan!

Måndag 21/8 kl.10.00 börjar undervisningen enligt ordinarie schema som du kommer att få under introduktionsdagarna.

Vem är min mentor?

personal A-Ö hittar du alla lärare. (Tips: Den sista bokstaven är oftast första bokstaven i förnamnet, så blir det lättare att hitta i listan!)

Hur hittar jag i skolan?

Sjödalsgymnasiet hittar du på Paradistorget 4 och 16 nära Huddinge centrum och bara några minuter från pendeltågsstationen och ett flertal busshållplatser. Huvudbyggnaden är svår att missa när du väl kommit till Paradistorget. Det är en stor tegelbyggnad som också inrymmer bla en vårdcentral. På plan 1 (entréplanet) finns lunchrestaurangen, cafeteria och bibliotek. På plan 3 hittar du receptionen och här har också rektor, kuratorer, studievägledare och skolsköterskor sina rum. På alla plan finns därutöver lektionssalar och arbetsrum för lärare. Alla rum är numrerade och den första siffran anger på vilket plan det ligger.

Utöver huvudbyggnaden finns ytterligare en byggnad som ligger till höger om Paradisgaraget och som delar utrymme med Folktandvården. Detta hus kallas TK-huset. Här finns aulan och IT-caféet på nedre plan. På övriga plan finns även här lektionssalar och lärararbetsrum. Rummen här har också nummer med prefixet ”TK” och den första siffran anger på vilket plan. Här är entréplan 0 (noll).

Var hittar jag mitt schema?

Här finns scheman för alla klasser, lärare och elever. I början kan det blir lite ändringar, så ta för vana att titta varje dag! Du kan söka på klass eller på ditt personnummer. Vill du veta var en lärare är går det också att söka på deras scheman.

Var ska jag ha mina saker?

Du får ett skåp där du kan ha dina saker. Till det behöver du ta med dig ett hänglås.

Vilka läsårstider har vi?

Läsårstiderna är samma för hela kommunen och du hittar dem här.

Får jag SL-kort?

Är du under 20 år och har mer än 6 km till skolan (för avståndsbedömning används Eniro), får du ett SL-kort som gäller måndag till fredag kl.04.30-19.00. Kortet får du av din mentor.

Får jag en egen dator?

Här på Sjödalsgymnasiet får du låna en enhet som lämpar sig för dina studier.

Jag vill läsa mitt modersmål.

Information om detta får du torsdag den 24 augusti, kl.15.00-16.00, i Sjödalsgymnasiets aula/samlingssal.

Kommer mina föräldrar/vårdnadshavare få någon information?

I början av terminen kommer en inbjudan till informationskväll för föräldrar och vårdnadshavare,
torsdag den 14 september, kl.17.30-ca 20.30 i aulan/samlingssalen på Paradistorget 16 (samma hus som Folktandvården).