T4

Vill du gå ett fjärde år på Teknikprogrammet?

Från och med hösten 2016 kan du göra det på Sjödalsgymnasiet.

Utbildningen på fjärde året varvar studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande, APL, under minst 10 veckor. Fjärde tekniska året har en mer praktisk inriktning än tredje året på Teknikprogrammet. Tanken är att att dina teoretiska kunskaper ska omsättas till praktisk erfarenhet. Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande.

Ett fjärde år på Teknikprogrammet (T4) ger dig en yrkestitel som gymnasieingenjör och gör dig direkt anställningsbar. Eftersom det är brist på ingenjörer idag är jobbmöjligheterna mycket goda. Det finns fyra olika profiler och Sjödalsgymnasiet erbjuder profilen Design- och produktutveckling. (De tre andra är Produktionsteknik, Informationsteknik och Samhällsbyggande.)

Vem kan söka?

T4 är riksrekryterande, vilket innebär att du kan söka oavsett var i landet du bor. Du ska dock ha gått teknikprogrammet och fått ut din gymnasieexamen (eller ha motsvarande/liknande utbildning i Sverige eller från ett annat land). Du som söker får inte vara äldre än 22 år.

Läs mer om antagningen här!

T4-gemensamma kurser:
Gymnasieingenjören i praktiken, 200p
Examensarbete, 100p

Profilgemensam kurs:
Produktionsfilosofi 1, 100p

Profilkurser:
Design 2, 100p
Designmodeller, 100p
Entreprenörskap och företagande, 100p
Konstruktion 2, 100p
Produktutveckling 2, 100p

Arbetplatsförlagt lärande

Alla T4-studenter har minst 10 veckor APL – arbetsplatsförlagt lärande. APL görs på företag som svarar mot utbildningens innehåll och krav.
Vi samarbetar med bla följande företag: