Teknik­programmet

Dela denna sida

Sveriges framtida utveckling är i hög grad beroende av människor med god utbildning inom teknik och den får du på Sjödalsgymnasiets teknikprogram.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer och har ett intresse för matematik. Du kommer att tillämpa dina matematikkunskaper praktiskt inom datorstyrd design och konstruktion eller inom programmering. Du lär dig även designprocess och designmetodik.

Under det sista året på Teknikprogrammet får du en unik möjlighet att omsätta dina teoretiska och praktiska kunskaper i verkligheten när du inom ramen för Ung Företagsamhet, UF, designar och tar fram en produkt eller kanske en applikation som du marknadsför och säljer i ditt UF-företag. Det här är en unik möjlighet att vara med från idé till färdig produkt!

Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Du får träna dig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik, och i att ta fram teknik som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta innebär att entreprenörskap också är ett viktigt innehåll i Teknikprogrammet.

Vill du bli gymnasieingenjör och gå ett fjärde år på Teknikprogrammet? Från hösten 2016 är det möjligt på Sjödalsgymnasiet. Läs mer här!

Undrar du hur din favoritpryl skapades och producerades? Funderar du på att arbeta med design, teknik eller att bli arkitekt? Då är kanske Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling (TEDES) något för dig.

Vägen till den tilltalande och klimatsmarta produkten är i hög grad beroende av människor med god utbildning inom design och produktutveckling. Den utbildningen får du på Sjödalsgymnasiets teknikprogram.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer och har ett intresse för matematik. Du kommer att tillämpa dina matematikkunskaper praktiskt inom datorstyrd design och konstruktion eller inom programmering. Och självklart lär du dig om designprocessen genom att designa själv!

Vi arbetar utforskande, problemanalyserande, problemlösande och bygger en kunskapsbas inför framtida högskolestudier. Du får träna dig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik, och i att ta fram teknik som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta innebär att entreprenörskap också är ett viktigt innehåll på Teknikprogrammet.

Under det sista året får du en unik möjlighet att omsätta dina teoretiska och praktiska kunskaper i verkligheten när du inom ramen för Ung Företagsamhet (UF) designar och tar fram en produkt eller kanske en app som du marknadsför och säljer i ditt UF-företag. Det här är en unik möjlighet att vara med från idé till färdig produkt!

På Sjödalsgymnasiet arbetar vi i en avskild miljö där arbetsron är prioriterad. Vi har ett starkt elevcentrerat fokus och arbetar relationsbyggande och har en tät kontakt med samtliga elever på programmet. Lärarna på teknikprogrammet har ett nära samarbete för att tillgodose allas behov.

Jenny Stormbom

VFVVS

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (inte obligatoriskt men lättare om vi snabbt behöver nå dig!)

Välj det program du är intresserad av här:

Jag vill börja år

Funderingar?