Varför NIU friidrott

Friidrott på skoltid:

30 elever har nu förmånen att ha sin favoritidrott på schemat kombinerat med något av de teoretiska programmen. Att kombinera idrott och studier är inget nytt utan har funnits under ganska många år i Sverige.

Idrottsgymnasium med riksintag s.k ”RiksFig” har fungerat bra på många platser ute i landet. En av nackdelarna med sådana gymnasier är att eleven måste flytta till en annan stad. Att göra det och lämna vänner och dessutom byta tränare är inget bra alternativ för de allra flesta. När föräldrarnas markservice försvinner blir det svårt att få en fungerande vardag. Eleven ska träna hårdare och sköta inköp, matlagning och tvätt på egen hand samtidigt som studiekraven ökar.

Det är här jag tycker Sjödalsgymnasiet funnit den perfekta lösningen. Man kan träna lika mycket som på ett riksfriidrottsgymnasium. Men eleverna behöver inte lämna familj, vänner och sin hemmatränare. Dessutom får de tillgång till mig som en extraresurs för att kunna träna på skoltid. Förutom att jag hjälper eleverna med praktisk träning läser vi teori i ämnen som anatomi, fysiologi, ledarskap, träningslära, idrottsskador samt idrottspsykologi/mental träning. Utöver de 400 poängen friidrott vi läser, finns tid till träning i direkt anslutning till skolan. Genom att utnyttja sovmorgnar, håltimmar och eftermiddagar kommer eleverna hem tidigare och har mer tid över för hemmastudier och socialt liv. Själv tycker jag det ska bli spännande att fortsätta följa dem som går nu samt att få hjälpa de nya som kommer in nästa år.

Är du intresserad och/eller har frågor kan du maila mig så kontaktar jag dig personligen.

Friidrottsprogrammet/Idrottsprogrammet är öppet att söka för alla friidrottare oavsett föreningstillhörighet och hemkommun.
Jag som leder friidrottsgymnasiet heter Fotios Makrostergios.
Jag är utbildad idrottslärare (GIH i Stockholm) och idrottspedagog (Högskolan i Halmstad) Har friidrottat som längdhoppare på elitnivå under åren 1995-2001 (Spårvägens FK/Huddinge AIS). Sedan år 2000 är jag tränare i Huddinge AIS.
Har även varit tränare i IFK Halmstad (1995-97), samt i Spårvägens FK (1999-2004).
Fotios Makrostergios telefon: 08-53537044