Nationellt­ godkänd idrotts­utbildning (NIU)

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Dela denna sida

Om du satsar på friidrott på elitnivå kan du söka Sjödalsgymnasiets speciella idrottssatsning. Du kan kombinera utbildningen med flera olika program.

Programfördjupningskurserna och det individuella valet ersätts med 400p idrott.
Vårt idrottsprogram är till för dig som tränar och tävlar inom en friidrottsgren på elitnivå. Du får arbeta med teknik, taktik och regler inom din gren och läser även idrottspsykologi, träningslära, tävlingsorganisation, idrottsskador samt etik. Kurserna liksom din personliga träning sköts av friidrottstränare från Huddinge AIS, i samråd med din hemmatränare. Målet är att du ska ha utrymme att satsa på din idrott samtidigt som du får en utbildning som passar dig.
Sjödalsgymnasiet är ett regionalt alternativ för dig som tycker det är viktigt att kunna bo kvar hemma och ha stöd av vänner och familj för att utvecklas både
som elitidrottare och student.
Observera att ansökan ska både göras för uttagning i själva idrotten och sedan till det program på skolan vid vilket NIU-plats anordnas. Det räcker inte med att du blir uttagen för själva idrotten utan du ska även ha tillräcklig poäng för att kunna antas till det nationella program vid vilket NIU-platsen anordnas.
Ansökan till Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) 2016/17 görs senast 15 oktober 2015!
Ansökan till det eller de program på skolan du är intresserad av där NIU-plats anordnas görs på vanligt sätt med ansökan på www.gyantagningen.se.länk till annan webbplats

SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 OKTOBER!

Programfördjupningskurserna och det individuella valet ersätts med 400p idrott.
som elitidrottare och student.
Ansökan till Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) 2017/18 görs senast 15 oktober 2016!

SISTA ANSÖKNINGSDAG TILL NIU – 15 OKTOBER!