Hantverks­programmet­ (frisör)

Dela denna sida

Tycker du om att arbeta med händerna? Är du en serviceinriktad person som har känsla för färg, form och stil? Då kan frisöryrket vara något för dig.

Frisörens yrkesroll är att skulptera och försköna hår efter bästa förmåga och möjlighet. Frisörens uppgift är att lyfta fram kundens personliga utseende och att tillgodose kundens önskemål. Vi erbjuder en utbildning som är kreativ och rolig för dig som vill satsa på en hantverkskarriär. Vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål: att bli kunniga och serviceinriktade frisörer med bred kompetens.

Utbildningen på det treåriga hantverksprogrammet ger dig grundläggande yrkeskunskaper som frisör. Frisöryrket är ett skapande och kreativt yrke. Det är även ett serviceyrke där goda kundrelationer är viktiga. Vår utbildning är verklighetsanpassad genom att vi har två salonger med kundmottagning, men du gör även praktik ute på en salong med personlig handledare. Vårt viktigaste mål är att du ska vara anställningsbar i ett modernt frisörföretag efter avslutad utbildning och att vi höjer andelen frisörer med yrkesexamen genom att fokusera utbildningen mot gesällbrevet.

På Sjödalsgymnasiet erbjuder vi en dubbelkompetens, frisör och make up-artist.

Välkommen till frisörprogrammets SALONG!

Tycker du om att arbeta med händerna? Är du en serviceinriktad person som har känsla för färg, form och stil? Då kan frisöryrket vara något för dig.

Det finns stora möjligheter till variation inom frisöryrket. Du kan arbeta med både klippning och behandlingar såsom färgning, toning och slingtekniker. Vissa frisörer erbjuder även håruppsättningar och hårstyling till bröllop och fest. Genom att arbeta med olika material, verktyg och moderna tekniker ger vi dig de grundläggande yrkeskunskaper som krävs för att bli frisör.

Undervisningen bedrivs i ljusa och moderna lokaler. Skolan har lång erfarenhet av att driva frisörutbildning och alla lärare är erfarna och utbildade frisörer. Skolan har två fullt utrustade salonger med kundmottagning där du får chans att praktisera det du lär dig.

Som frisör träffar du alla slags människor och det är därför viktigt att du har en god social förmåga och en känsla för service.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) utgör 15 veckor av utbildningen.

Tillsammans arbetar vi mot ett gemensamt mål: att du ska bli en kunnig och serviceinriktad frisör med bred kompetens.

Efter utbildningen följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 3000 timmar innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.

Högskolebehörighet
Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 får du högskolebehörighet.

Möjlighet till dubbel kompetens
Du kan även läsa utökad kompetens och bli make up-artist/stylist.

Välkommen till frisörprogrammets SALONG!

Jenny Stormbom
08-535 370 09
Rum 303
Biträdande rektor

Biträdande rektor för:
EEELT
HAHAN
HVFRI
NANAT
TEDES

Jessica Jerbi
08-535 370 14
070-1983937
Rum 332
Studievägledare

Programansvar:
EKEKO
EKJUR
HVFRI
HAHAN
NANAT

Intresseanmälan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (inte obligatoriskt men lättare om vi snabbt behöver nå dig!)

Välj det program du är intresserad av här:

Jag vill börja år
123

Funderingar?