El- och energi­programmet

Dela denna sida

Vardagen påverkas av allt som har med el att göra och väljer du att läsa på El- och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet får du lära dig grunderna för många jobb i en bred bransch.

El- och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet erbjuder en gedigen grundutbildning inom de intensiva branscherna installation och larm. Du får en yrkes- exemen men också många möjligheter till att vidare- utbilda dig inom flera områden. Skolan har goda kontakter med arbetslivet och vi söker elever med allmänt teknikintresse. Yrket passar lika bra för killar som för tjejer.

Utöver yrkeskunskaper i installation, underhåll och reparation av elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät får du kunskaper i säkerhet, noggrannhet, servicetänkande samt att samarbeta med andra. Vissa kurser eller delar av kurser läser du i samverkan med näringslivet där Sjödalsgymnasiets elever har mycket gott rykte, vilket gör det lätt att få bra praktik och även jobb efter avslutad utbildning. Du får en bra grund för fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) utgör minst 15 veckor av utbildningen.

Med El- och energiprogrammet som grund kan du jobba nästan var du vill i världen. Du kan söka jobb direkt efter gymnasiet eller läsa in högskolebehörighet under din utbildning och sedan läsa vidare. Med en godkänd gymnasieutbildning och ytterligare ett år som lärling på en arbetsplats kan du få ditt yrkescertifikat.

Högskolebehörighet
Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 får du högskolebehörighet.

Sjödalsgymnasiets elever på El- och energiprogrammet klarar sig mycket bra på arbetsmarknaden och ligger i topp i Sverige. LÄS MER HÄRinriktning Elteknik (EEELT) får du lära dig grunderna för många jobb i en bred bransch.

El- och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet erbjuder en gedigen grundutbildning inom de intensiva branscherna installation och larm. Du får en yrkesexamen men också många möjligheter till att vidareutbilda dig inom flera områden. Skolan har goda kontakter med arbetslivet och vi söker elever med allmänt teknikintresse. Yrket passar lika bra för killar som för tjejer.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) utgör minst 15 veckor av utbildningen.

Högskolebehörighet
Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 får du högskolebehörighet.

Läsåret 2018/2019 klarade 31 av 32 elever på Sjödalsgymnasiets El- och energiprogram åk 3 Elbranschens elsäkerhetsprov.[/x_columnize]

Jenny Stormbom

VFVVS

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (inte obligatoriskt men lättare om vi snabbt behöver nå dig!)

Välj det program du är intresserad av här:

Jag vill börja år

Funderingar?