El- och energi­programmet

Dela denna sida

Vardagen påverkas av allt som har med el att göra och väljer du att läsa på El- och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet får du lära dig grunderna för många jobb i en bred bransch.

Du får utöver yrkeskunskaper i installation, underhåll och reparation av elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät även kunskaper i säkerhet, noggrannhet, servicetänkande samt att samarbeta med andra. Vissa kurser eller delar av kurser läser du i samverkan med näringslivet där Sjödalsgymnasiets elever har mycket gott rykte, vilket gör det lätt att få bra praktik och även jobb efter avslutad utbildning. Du får en bra grund för fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, utgör minst 15 veckor av utbildningen. Med El- och energiprogrammet som grund kan du jobba nästan var du vill i världen. Du kan söka jobb direkt efter gymnasiet eller läsa in högskolebehörighet under din utbildning och sedan läsa vidare. Med en godkänd gymnasieutbildning och ytterligare ett år som lärling på en arbetsplats kan du få ditt yrkescertifikat.

Jenny Stormbom
Rum 303
Tf bitr rektor

Tf biträdande rektor för:
EEELT
NANAT
TEDES
Tony Skantz
070-1983964
Rum 331
Studievägledare

Programansvar:
EEELT
IMYRK
SABET/SASAM
TEDES
T4
VFVVS

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (inte obligatoriskt men lättare om vi snabbt behöver nå dig!)

Välj det program du är intresserad av här:

Jag vill börja år

Funderingar?