Ekonomi­programmet

Dela denna sida

Ekonomiprogrammet på Sjödalsgymnasiet är rätt program för dig som vill fördjupa dina kunskaper i företagande eller juridik.

Du får en djupare inblick i ekonomi, juridik och kunskap om mänskligt beteende. Därför läser du även kurser inom kommunikation och ledarskap. Du tränas i att ta initiativ, vara kreativ, arbeta självständigt och i grupp samt att planera och genomdriva projekt. Målet är att du ska bli en handlingskraftig person som vill studera vidare inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Inriktning Ekonomi (EKEKO)
Under det sista året på Ekonomiprogrammet omsätter du dina teoretiska kunskaper i praktiken och startar, driver och avvecklar ett eget UF-företag inom ramen för Ung företagsamhet. Skolans UF-företag har vunnit priser i både SM och EM i Ung företagsamhet, så här finns en god miljö för unga företagare!

Inriktning Juridik (EKJUR)
Juridikinriktningen passar dig som är intresserad av lag och rätt, ekonomi och samhälle. Inriktningen ger dig kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

På Sjödalsgymnasiet har vi följande två inriktningar på Ekonomiprogrammet: Ekonomi (EKEKO) och Juridik (EKJUR).

Inriktning Ekonomi (EKEKO)
Vill du utveckla din kreativitet och kombinera teoretiska studier med praktisk verklighetsanpassad företagsamhet?
Då är Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi ditt val!

Om du går Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi får du en djupare inblick i ekonomi, entreprenörskapets villkor och kunskap om mänskligt beteende. En god entreprenör behöver kunna förmedla budskapet om sin affärsidé, vara eller tjänst. Därför läser du utöver ekonomikurser även kurser inom kommunikation och ledarskap. I kursen juridik lär du dig om rättssystemet och vilken betydelse detta har för företagande. Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är för dig som vill studera vidare inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Under det sista året på programmet omsätter du dina teoretiska kunskaper i praktiken och startar, driver och avvecklar ett eget UF-företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Skolans UF-företag har vunnit priser i både SM och EM i Ung Företagsamhet, så här finns en god miljö för unga företagare!

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är högskoleförberedande och syftar i huvudsak till att utveckla ditt entreprenöriella förhållningssätt. Du tränas i att ta initiativ, vara kreativ, arbeta självständigt och i grupp samt planera och genomdriva projekt. Målet är att du ska bli en handlingskraftig person med stark entreprenöranda som tar hänsyn till hållbar utveckling.

Inriktning Juridik (EKJUR)
Ekonomiprogrammet med inriktning juridik är rätt program för dig som vill fördjupa dina kunskaper i juridik och internationell rätt.

Juridikinriktningen passar dig som är intresserad av lag och rätt, ekonomi och samhälle. Du utvecklar din kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du får också kunskap om våra grundlagar och EU-rätten. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder. En annan viktig del är affärsjuridik där du får kunskap om hur lagar och avtal påverkar olika affärsförhållanden. Utöver juridik och ekonomi behöver du kunskaper inom filosofi och psykologi och därför läser du också dessa ämnen.

Ekonomiprogrammet med inriktningen juridik är högskoleförberedande. Du tränas i att ta initiativ, vara kreativ, arbeta självständigt och i grupp samt att planera och genomdriva projekt. Målet är att du ska bli en handlingskraftig person, som också är redo att studera vidare på högskola eller universitet.

Camilla Myrtner
08-535 370 07
Rum 324
Biträdande rektor

Biträdande rektor för:
EKEKO
EKJUR
IMYRK
SPRINT
Jessica Jerbi
08-535 370 14
070-1983937
Rum 332
Studievägledare

Programansvar:
EKEKO
EKJUR
HVFRI
HAHAN
NANAT

Intresseanmälan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (inte obligatoriskt men lättare om vi snabbt behöver nå dig!)

Välj det program du är intresserad av här:

Jag vill börja år
123

Funderingar?