Några ord från rektor

Först och främst – Välkommen till Sjödalsgymnasiet!

Varje dag passerar nästan 1000 elever och över 100 anställda in genom vår skolas entréer – alla med ett gemensamt mål: Sjödalsgymnasiet ska vara den bästa skolan! Jag kan inte tänka mig ett roligare och mer meningsfullt arbete än att leda en verksamhet som handlar om att uppfylla unga människors drömmar. För det är det en skola egentligen handlar om.

Vårt uppdrag är att göra allt för att stötta, guida och skapa förutsättningar för att alla våra elever inte bara ska komma härifrån med de kunskaper, erfarenheter och betyg som de vill – de ska dessutom kunna blicka tillbaka på åren hos oss som en fantastisk tid i livet. Vi sätter höga mål, och vet att vi kan nå dem tillsammans!

Är du är nyfiken på oss – tveka inte att höra av dig till någon av våra studie- & yrkesvägledare, eller varför inte anmäla dig här på hemsidan till ”Elev för en dag”!

Krister Thun, stolt rektor på Sjödalsgymnasiet

Nära

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendelstågsstationen. Vi har hela 20 års erfarenhet av undervisning med hög kvalitet och stor variation. Skolan erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program.

Pedagogisk plattform

I Huddinge arbetar alla skolor utifrån en gemensam pedagogisk plattform som beskriver vad elever och föräldrar kan förvänta sig av sin skola. På Sjödalsgymnasiet har vi valt att vidareutveckla den utifrån hur just vår verksamhet ser ut. Man kan betrakta plattformen som vårt åtagande till dig som går i skola hos oss eller som har ditt barn här – den beskriver hur vi som arbetar på skolan vill och ska vara. Här kan du t ex läsa mer om hur vi ser på vad god undervisning och gott ledarskap är samt hur vi vill anstränga oss för att ge god service. Här framgår också att vi kommer att ställa förväntningar både på oss själva och på våra elever – allt för att vi tillsammans ska skapa en fantastisk skola. Vi förenas i vår önskan att Sjödalsgymnasiet ska vara den bästa skolan för varje elev.
Sjödalsgymnasiets pedagogiska plattform (pdf)

SJÖDALSGYMNASIET
Paradistorget 4
141 47 HUDDINGE
Under sommaren har vi begränsad bemanning.

tel: 08 – 535 370 00

telefontider under terminerna:

måndag-torsdag 07.45-16.30
fredag 07.45-15.00

Under terminerna är receptionen öppen:

måndag-fredag kl.07.45-14.30

måndagar kl.08.30-10.00 kan både telefon och reception ha begränsad bemanning.