Några ord från rektor

Johan Lundström heter jag och är den nya rektorn på Sjödalsgymnasiet. Jag har arbetat inom gymnasieskolan i 20 år varav nio år som skolledare. Att vara rektor är ett fantastiskt jobb, att arbeta med unga människor och förbereda dem för framtida studier och yrkesliv gör att ingen dag är den andra lik och det är en förmån att få arbeta med vuxna som gör skillnad för eleverna.

Som rektor på Sjödalsgymnasiet vill jag skapa en trygg och kreativ miljö där eleverna känner tillit till personalen och möts av höga förväntningar, utmanas och utvecklas.

Som skolledare i Huddinge kommun är mitt uppdrag att:
• ha ett undervisningsnära ledarskap
• följa upp undervisningens kvalitet och ge feedback till pedagogerna för att barn och elever ska utvecklas maximalt
• lyfta fram goda exempel i syfte att höja undervisningens kvalitet, uttrycka höga förväntningar och ställa höga krav
• vara medveten om min egen påverkan på verksamhetens kultur och kvalitet.

Jag anser att undervisningsnära ledarskap och att tillsammans med lärarna utveckla metoder och undervisning är av stor betydelse för att skapa en framgångsrik skola. Min målsättning är att vi ska vara en av länets mest attraktiva gymnasieskolor för såväl elever som personal.

Några ord från oss på Sjödalsgymnasiet

Först och främst – Varmt välkommen till Sjödalsgymnasiet!

Vi vill bidra till din utveckling när du formellt blir vuxen. Det kommer du att bli under tiden hos oss, med det ökade ansvar för ditt liv som det innebär.
Vi hoppas att du här kan utvecklas både på ett personligt plan och att du ökar din självkännedom, samt förstås utvecklar dina kunskaper och förmågor inom olika områden så att du är rustad för vuxenlivet och kan skapa dig en bra framtid.
Vi kommer att finnas här för dig och hjälpa dig på alla sätt vi kan. Vi vill att du tar med dig det bästa av allt som du har uppnått i livet och förädlar det hos oss. Nystarten på gymnasiet kan också en möjlighet att lämna sådant som inte har fungerat bra bakom dig.

För oss är det viktigt att alla är med och tar ansvar för att vi har en bra skola där alla trivs och får utvecklas på bästa sätt. Goda relationer är en förutsättning för att alla ska trivas. Vi kommunicerar med varandra på ett vänligt sätt för att hitta bra lösningar som är rimliga för alla inblandade.
Vi har höga förväntningar på att du vill vara med och ta ansvar för dina studier och för att ta fram det bästa i alla som du möter i vår verksamhet, andra elever, lärare och övrig skolpersonal. Du är viktig!

Vi kommer göra vårt bästa för dig och vill att du genom att vara ditt bästa jag också gör ditt bästa för dig!

/All personal på Sjödalsgymnasiet

Är du är nyfiken på oss – tveka inte att höra av dig till någon av våra studie- & yrkesvägledare, eller varför inte anmäla dig här på hemsidan till ”Elev för en dag”!

Nära

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendelstågsstationen. Vi har hela 20 års erfarenhet av undervisning med hög kvalitet och stor variation. Skolan erbjuder både högskole- och yrkesförberedande program.

Pedagogisk plattform

I Huddinge arbetar alla skolor utifrån en gemensam pedagogisk plattform som beskriver vad elever och föräldrar kan förvänta sig av sin skola. På Sjödalsgymnasiet har vi valt att vidareutveckla den utifrån hur just vår verksamhet ser ut. Man kan betrakta plattformen som vårt åtagande till dig som går i skola hos oss eller som har ditt barn här – den beskriver hur vi som arbetar på skolan vill och ska vara. Här kan du t ex läsa mer om hur vi ser på vad god undervisning och gott ledarskap är samt hur vi vill anstränga oss för att ge god service. Här framgår också att vi kommer att ställa förväntningar både på oss själva och på våra elever – allt för att vi tillsammans ska skapa en fantastisk skola. Vi förenas i vår önskan att Sjödalsgymnasiet ska vara den bästa skolan för varje elev.
Sjödalsgymnasiets pedagogiska plattform (pdf)

SJÖDALSGYMNASIET
Paradistorget 4
141 47 HUDDINGE
Under sommaren har vi begränsad bemanning.

tel: 08 – 535 370 00

telefontider under terminerna:

måndag-torsdag 07.45-16.30
fredag 07.45-15.00

Under terminerna är receptionen öppen:

måndag-fredag kl.07.45-14.30

måndagar kl.08.30-10.00 kan både telefon och reception ha begränsad bemanning.